srijeda, 24. veljače 2016.

Dan molitve za Benedikta, s Benediktom


Talijanski blog simboličnog imena La Vigna del Signore (Vinograd Gospodnji) posvećen liku i djelu pape Benedikta XVI i ove godine poziva i potiče vjernike na molitvu povodom treće obljetnice završetka pontifikata pape Benedikta XVI., u nedjelju 28.2.2016. Dan molitve za Benedikta i s Benediktom, osim molitve za samog papu emeritusa, poziva i da se priključimo njegovim molitvama, kako je i sam rekao u posljednjim javnim nastupima prije odreknuća:
Iako se sada povlačim, u molitvi sam uvijek blizu svima vama, i siguran sam da ćete i vi biti blizu meni, iako ostajem skriven za svijet. (14. veljače 2013.)
Gospodin me zove "uspeti se na goru", da se još više posvetim molitvi i razmatranju. Ali to ne znači napustiti Crkvu, štoviše, ako to Bog traži od mene to je upravo zato da joj mogu nastaviti služiti s istim predanjem i ljubavlju kojom sam to činio do sada, ali na jedan način koji više odgovara mojoj dobi i mojim snagama. (24. veljače 2013.)
Na poveznici Libretti dostupne su knjižice u nekoliko jezika s predloženim rasporedom dnevnih molitvi, koji prati Benediktov uobičajeni dnevni raspored. Knjižica nažalost nije dostupna na hrvatskom, ali s obzirom da se u njoj nalaze tekstovi misnih čitanja te časoslova, lako se priključiti inicijativi i bez nje. Uz molitvu krunice u knjižici se mogu pronaći i Benediktova razmatranja o pojedinim otajstvima.
Posebno se pozivaju vjernici da u 20h zajednički izmole ili otpjevaju Te Deum u znak zahvale Gospodinu za pontifikat jednostavnog i poniznog radnika u Vinogradu Gospodnjem.

Organizatori predlažu slijedeći dnevni raspored, kojeg svatko može prilagoditi vlastitim mogućnostima:
7.45 Sveta Misa
8.15 Jutarnja
12.00 Anđeo Gospodnji i Dnevna
15.00 Dnevna
16.15 Krunica
18.00 Večernja
20.00 Te Deum
22.30 Povečerje

Više o svemu možete čitati na stranici Giornata per Benedetto.

1 komentar:

  1. Molitva je uvijek potrebna.
    Ali svaka funkcija nosi svoju odgovornost, tako vrijedi i za papu emeritusa..

    OdgovoriIzbriši

Ako komentirate anonimno, molim vas da stavite neko ime ili nadimak u potpis da bi se mogli razlikovati različiti korisnici.