subota, 28. veljače 2015.

Terezijanski put svjetla u Hrvatskoj

Vraćam se nakon dulje pauze i to s jednom jako lijepom vijesti, za koju ste možda već i čuli.
 

2015. godine katolici slave 500. obljetnicu rođenja velike svetice i Crkvene naučiteljice, Terezije Avilske [1, 2, 3]. Tim povodom njene relikvije prolaze kroz brojne države svijeta, posebice kroz one u kojima djeluju redovnici i redovnice Gospe Karmelske. Stoga je i Hrvatska jedna od postaja ovog hodočašća, nazvanog Put svjetla, od 17. do 21 ožujka ove godine. Relikvije će biti pronijete kroz Požegu, Zagreb (Remete, Čret, Hr. Leskovac, Brezovica), Bjelovar i Mariju Bistricu. Detaljnije o svemu možete pročitati na službenoj stranici Hrvatske karmelske provincije, a detaljan program možete preuzeti ovdje.

Relikvija koja prolazi svijetom je poznati Terezijin hodočasnički štap. O značaju hodočasničkih štapova više možete pročitati na blogu Splendor Domini.
Hrvatska etapa putovanja bit će obogaćena jedinstvenim moćnikom s neraspadnutim Svetičinim desnim stopalom iz crkve Santa Maria della Scala u Rimu.

hodočasnički štap sv. Terezije
Utječimo se svetoj Tereziji, kako bi nas u ovim turbulentnim vremenima za Crkvu pratio njen zagovor, i kako bismo, poučeni njenim primjerom, krenuli putem savršenosti - putem na kojeg nas zove On, koji je jedini Put, Istina i Život.

Ništa neka te ne straši, ništa ne uznemiruje. Sve prolazi. Samo Bog ostaje isti.
Tko je strpljiv sve postiže. Tko ima Boga ima sve. Jedino Bog dostaje.
sv. Terezija Avilska 

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Ako komentirate anonimno, molim vas da stavite neko ime ili nadimak u potpis da bi se mogli razlikovati različiti korisnici.