utorak, 8. srpnja 2014.

Duhovita potraga za poštovanjem


"Sierra Nevada – Više od pedeset tragatelja pretraživalo je jučer podnožje Sierra Nevade, tražeći nestalo poštovanje na sv. Misi u crkvi sv. Margarete Marije Alacouque.
Poštovanje se trebalo pojaviti na sv. Misi u 9 sati, ali već dva sata nakon završetka Mise, započela je potraga helikopterima uz pomoć Nacionalne garde, koja je tražila bilo kakav znak poštovanja.

Čak i koristeći termalnu infracrvenu tehnologiju, tragatelji nisu uspjeli pronaći nikakav trag o trenutnom prebivalištu poštovanja koje se očekivalo na Misi. Glasnogovornica crkve sv. Margarete Marije Alacouque, Dana Whitmore, rekla je danas EOTT-u da je nekoliko župljana pod istragom nakon što su viđeni kako iz crkve nakon sv. Mise izlaze noseći kratke hlače i japanke.
„Ne možemo otkriti imena onih koji su trenutno na ispitivanju“, rekla je Whitmore okupljenim novinarima. „Ali možemo reći da su predstavnici biskupije razgovarali sa župnikom o. Nevilleom Mayfieldom o tome zašto je njegovim ministrantima i ministranticama dozvoljeno žvakati žvakaće gume tijekom Pretvorbe .“

Devet tragačkih ekipa na terenu, sačinjenih od članova Svećeničkog Bratstva sv. Petra poslano je kasnije u potragu za nestalim poštovanjem. Usmjerili su se na područje unutar i oko klupa u crkvi, kao i na Svetohranište.

Ne traga se samo za poštovanjem. U drugom dijelu Sierra Nevade, započela je u Katoličkoj crkvi svetog Mateja potraga za svečanosti i pobožnosti."

 
Gornji članak dolazi iz pera satiričkog portala „Eye of the Tiber“, koji na humorističan i dovitljiv način komentiraju događaje i stanje u Crkvi.  Za sebe kažu da su, od osnutka, prvi objavili odluku pape Franje da preuzme noćnu smjenu u McDonald'su kako bi pomogao siromašnima te kako su prvi saznali da američka organizacija „American Atheists“ tuži državu i traži da se iz abecede izbave slova „G“, „O“, i „D“.

Kako i samo ime kaže, radi se o satiričkom portalu, što je vidljivo iz svake objave. Jedino što ponekad vijesti osim smijeha izazovu i žalost jer su ipak inspirirane stvarnim događajima…

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Ako komentirate anonimno, molim vas da stavite neko ime ili nadimak u potpis da bi se mogli razlikovati različiti korisnici.